Manga/anime

Här hamnar manga, och anime serier.

 

Deathnote

Manga/Anime 

En psykisk manga med övernaturliga krafter från dödsgudar. Önskan om en perfekt värld utan brottslighet vänder upp och ner på världen. Studenten Light är son till den japanska polismannen Yagami och är så gott som perfekt med högsta betyg och allt, men när han hittar deathnote häftet tar hans önskan om en perfekt värld överhand och han går bakom polisen och den store detektiven L i sin något vridena kamp om rättvisan.

 

Shaman King

Manga

En väldigt rolig Shonen Jump manga. Som titeln säger handlar den om shamaner, och en stor strids tävling för att ut se nästa shaman kung. Huvudpersonen är Yoh men det finns även en massa andra roliga karaktärer som har stor vikt i historien. I striderna mellan shamaner sloss man med själar, eller översjälar som de kallas i serien. Det finns 32 böcker, men jag vet inte om det finns en anime av den eller inte.

 

One piece

Manga och anime-serie

En väldigt rolig serie med knasiga namn. Jag var lite skeptisk mot den i början, men den är faktiskt väldigt bra. En serie som i grunden handlar pirater men de har vävt in en massa konstiga varelser och karaktärer. Det är en "ganska" lång serie. Vad jag vet finns det i alla fall minst 64 bäcker. Och de har ganska mycket text så de tar lite längre tid att läsa dem än vad det tar att läsa de flesta andra manga böcker. 

 

Kuroshitsuji

Anime-serie och manga

Den är också kallad Black Butler. En anime serie som finns i två sesonger plus några extra avsnitt. En riktigt välgjoord serie med mycket detaljer och verkliga karaktärer, men ändå så att de ser ut som anime och manga figurer. En serie med mycket mystik, demoner och övernaturlighet. En hel grym serie! Mangan är helt annorlunda mot hur animen är och jag har bara sett animen. Rätt hemsk serie men som sagt helt grym!

 

Uta no prince

Anime-serie

Det handlar om en flickan Nanami som börjar på ett musikuniversitet i Tokyo. Där träffar hon på en mängd olika killar som försöker slå igenom i musikvärlden på olika sätt och med olika karaktärslag.

Den är väldigt rolig. En bra bladning mellan vanliga och ovaliga problem och humor.

Nu har det även kommit ut en andra säsong.

 

Vapire Knight

Anime och manga

Det handlar om Yuuki och Zero. Två perfekter på en skola med dag och natt klasser. Det är bara de två och rektorn som vet att natt klassen egentligen är vampyrer. Problemen radar upp sig när Yuuki och Zero dras in i vapyrernas egoistiska och våldsamma värld.

Den är spännande men man blir rätt deppig när man ser den. Det finns en fortsättning som heter Vampire Knight Guility.

 

Yami No Matsue

Anime

Det handlar om en ung man och en pojke som är en sorts spöken , guider över döden eller något liknande, och skyddar mänskligheten mot monster. De är i ett sorts företag eller något som de arbetar inom.

Det är lite virrigt och alla avsnitt hänger inte riktigt ihop. Men den är rätt spännande ändå.

 

Monochrome Factor

Anime

Det hadlar om en vanlig kille som är trött på vardags livet. När han och hans kompisar är i skolan på natten dycker det upp en sorts mörka monster, kokchi eller hur det stavas. När huvudpersonen håller på att bli dödad av ett monster dycker det upp en mystisk man med en lång fläta. Han ger huvudpersonen en kyss och förvandlar honom till en skugga. Sen försöker de bekämpa onskan och mörkret.

Minst sagt speciell. Den är rolig och jätte spännande.

 

Naruto

Anime och manga

Historien om den unga ninjan Naruto. Han är ignorerad av nästan alla och inte särskillt bra i skolan. Men så får han reda på att han har en demon räv förseglad inom sig. Historien sätter snurr när han lyckas bli en ninja och börjar göra uppdarg tillsammans med sin lärare och sina två gruppkompisar Sasuke och Sakura.

Rolig och spännande. Den är ganska lång. 220 tv avsnitt. 

De finns även en fortsättning som heter "Naruto Shippuden."

 

Demon diary

Manga

En jätteroligserie om en tonårspojke vid namn Raenef. När han blir utvald till den nya demonherren, Raenef den 5, går det inte riktigt som hans lärare Eclips hade önskat. Den är full av upptåg och faktumet att Raenef är trevligare än vad som hade varit bra för honom leder hans väg åt många konstiga håll. Han träffar bland annat en kvinlig riddare och den plivande överprästen, vilka inte heller är så seriösa som de kanske borde varit.

Väldigt rolig men lite virrig.  

 

 

Denna hemsida är byggd med N.nu - prova gratis du med.