Malmö-strapatsen!

Jag och fyra av mina kompisar fick för oss att åka till Emporia i Malmö, med tåg.

Jag bakade "muffins", som blev kallade "chocklad-krisp-kakor" då jag fått dem mer lika kakor än muffins... XP

Så vi tar tåget från stan till Malmö kl.7.47 på morgonen och alla lyckas skaffa sig rätt biljett och vi får bra platser.

Den 3 timmar långa resan går problemfritt och är väldigt trevlig.

Vi anländer till Triangeln och tar en första runda till Scifi-bokhandeln där jag och min manga galna kompis bara Måste titta.

Hon köper två mangaböcker och jag två klädmagasin (på Japanska! Så jag har lite o göra innan jag läst ut dem... XP)

De andra klagar på värmen och vi fortsätter med tåg till Emporia. Väl där äter vi lite efter att vi låst in våra saker i skojiga "pinkods-skåp" och virrat runt en stund (bara en av oss hade varit där förr ;P)

Sedan hamnar vi på Panduro fastnar där i nästan en timme och vi hittade små pysselgrejer på rea (hittade bla. dekorer till datorn(finns under pyssel) och ett asiatinspirerat tyg)

Sedan glider vi runt på andra våningen och hittar lite alla möjliga kläder och grejor. Hittar ett "kattörs-diadem" XD m.m.

Jag har en fallen het för att krångla till saker och ting och den här gången hittar jag ett par högklackade mockasiner, men den ENA är BLEKT! D; Så jag och en av mina kompisar ger oss av med tåg tillbaka till Triangeln runt fem, går såklart upp på fel sida(märker det inte förren vi hittar affären...) och får gå i 20min i stekande sol i racerfart för att hinna med nästa tåg tillbaka till Emporia där de andra väntar. Men jag får tag i mina skor, de passar perfekt och har samma färg. :-)

Vi hinner med god marginal tillbaka till stationen och tar tåget.

Tillbaka på Emporia köper min svättinga vän och jag och köper varsin "typ dricka" i hopp om att svalka oss. Men vi missförstår hur den är ut formad och får en mix av is och cream chocklet när vi väntade oss något liknanden Max lyxshake.

Vi drar till matbutiken på nedersta våningen för proviantering inför tågresan som vi planerat till 19.19.

Jag köper mina älskade riskakor, en chockladdricka och en chocklad kaka.

Vi beger oss till stationen och köper våra biljetter.

Nere på stationen kliver vi på tåget och kommer till Malmö C där vi får reda på att tåget inte gåt längre... Trots att det i tabellen stod att det skulle hela vägen hem...

Vi väntar på nästa som ska gå 20.19 och tar en runda upp på stan för att hitta nått att äta. När vi kommer fram till resturangerna på stationen stänger alla då klockan precis slog 20.00... Det blir till att dela på några pommes paketer nere på perrongen...

Klockan 20.19, kommer inget tåg... Inte heller 21.19... Vi börjar bli oroliga där vi står i vår hög med shoppingkassar... Vi hör av en av personalen att tåget ska avgå på annat spår och får springa uppför trapporna för att komma från spår 4 och nerför fler trappor för att komma till spår 2 då tåget ska gå om bara nån minut, men inget tåg kommer...

När klockan är 22.19 kommer det ett tåg och vi blir överlyckliga! Vi har ju väntat i 3 timmar! Men det blir en besvikelse... Tåget gåt bara till Lund!

Anledningen om varför tågen inte går som de ska är för att det blivit ett elfel + att brunnit i Hässleholm.

Vi blir riktigt oroliga då det inte ska gå fler tåg den natten! Alla ringer till alla de kan komma på, förutom jag... Eftersom min mobil som alltid trilskas lägger av efter ett fåtal sms till mamma...

Vi hittar en lösning genom att ringa systern till en av mina kompisar som bor i Malmö med sin pojkvänn, och förhoppningsvis kan ta hand om ett gäng tonåringar över natten... Som tur är kan hon det och vi tar bussen tillbaka till Triangeln där hon möter oss.

Vi knökar sedan ihop oss runt hennes vardagsrums bord och får några mackor och lite fil i oss medan vi bestämmer när vi ska gå upp nästa dag och vilket tåg vi ska sattsa på.

Vi gör plats åt oss på maddrasser och i soffan och somnar efter lite bestyr med tandborstning utan tanborstar...

Nästa dag vaknar vi 6.30 av mobilerna och alla segar sig upp och ser lite "lagom" pigga ut. Vi äter frukost och fräschar till oss lite innan systern och hennes pojkvänn oss till stationen.

Vi köper biljetter och ställer oss spända på perrongen för att vänta, och tåget kommer! Vi stiger på oh allt är i sin ording. Tåget ska ju gå hela vägen hem :-)

Men efter några minuter pratar de i högtalarna, tåget kommer att stanna i Hässleholm pga. elfelet som fortfarande kvarstår... där ifrån ska vi dock få tågersättande buss till Kristianstad...

Väl i Hässleholm får vi stå i solen en stund och vänta på bussen. Vi tänker att "Hur ska vi få plats?! Det är ju jätte många här som ska med bussarna!" Och visst, vi kommer varken med första eller andra men den tredje(en dubbledeckare) kommer vi med på, dock lite lätt utspridda.

Vi åker en stund med en smått rastlös unge bakom oss (XP) till Kristianstad. Under resan tittar vi på tidtabellen för när nästa tåg hem från Kristianstad ska gå. 10.29 eller 11.29. Vi närmar oss Kristianstad och klockan slår 10. 32... Nu ska vi få vänta ännu en gång på nästa tåg...

I jakt på en toa drar vi oss mot Pressbyrån. När vi precis ska å in får vi syn på en av de digitala tabellerna, och där är vårt tåg! Det är försenat och ska avgå vilken sekund som helst! Vi skyndar till närmaste dörr bara för att upptäcka att den(likt de tre närmsta) av avstängda. De har kopplat loss de närmsta tre vagnarna! Vi springer till den enda öppna tågdörr vi ser och nästan kastar oss in!

Vi blir utan sittplatser till och med det att vi når nästa station, men vi kommer med! Dock... När konduktören kommer och ska titta på biljetterna hittar jag inte min! Jag rotar och rotar men kan inte hitta den! Konduktören väntar en kort stund men fortsätter sedan vidare bland de andra passagerarna. Efter en stund hittar jag tack och väl min biljett... Och senare kommer konduktören tillbaka och jag visar lite förläget lite triumfrande upp min biljett och han säger "Jag hade trott dig i alla fall."

Resten av resan går bra med bara två korts stopp för att vänta på mötande tåg, och var på vår station 12.40 med glada men trötta miner. Äntligen var vi hemma...!

29 jul 2014

Denna hemsida är byggd med N.nu - prova gratis du med.