Böcker

Här kommer jag skriva om böcker jag läst och vad de handlar om.

 

Drakhjärta & Hamnskiftare

Av Jerker Hultén

Enligt baksidan en bok för 9 till 12 åringar men, enligt mig lika bra för alla fantasy intresserade tonåringar. Jerker är en av de få svenska fantasyförfattarna och det enda riktiga problemet med boken är att han inte riktigt läs igenom allt, vilket gör att det finns en hel del gramattiska fel som stör läsningen lite.                                                                     Den handlar om två syskon som hamnar i en strid mellan ont och gott i samband med att de upptäcker sina krafter och träffar på en hel grupp med drakar som är jagade av ett gäng ovanliga pirater.

 

Kwaidan Japanska spökhistorier

Av Lafcaido Hearn

 

En bok på lite mer än hundra sidor. Den innehåller som titeln säger japanska spökhistorier. De är väldigt bra och spännande, dock är de flesta av dem inte så läskiga. Finns ganska många japanska ord med i den och en del av dem beskrivs i slutet av boken, men inte alla. 

The 39 Clues

Del 1

Benknotornas labyrint av Rick Riordan

 

Dan och Amy Cahill är två föräldralösa syskon som precis har förlorat sin mormor i canser. I mormordens testa mente ser därimot inte ut som något vanligt testamente. I det står det om en tävling om 39 ledtrådar och den som först hittar alla ledtrådarna kommer att bli en av värdens mest iinflytelserika personer. Antingen får man den första ledtråden eller en check på en miljon dollar. Trotts att Dan och Amy knappt har några pengar alls släpar de med sig sin au pair på deras första resa till Paris.

 

Del 2

En fals ton av Gordon Korman

 

Efter en händelserik, och rent ut sagt livsfarlig, tid i Paris fortsätter resan till Tyskland och sedan vidare till Venedig. Men detta är ingen liten söndags tripp. Det är fler än bara Amyoch Dan som är på jakt efter ledtrådarna, och alla är varandra i hälarna på väg i mot de 39 ledtrådarna.

 

Del 3

Svärdtjuven av Peter Lerangis

Efter ännu mer spännande äventyr bär det av till Japan, tillsammans med en av medspelarna i denna livsfarliga lek. men de blir fler än bara tre när de slår sig ihop för att hitta hemligheten bakom de två svärd som Amy och Dan hittade i Venedig.

Dalia Drakviskaren

Av Ida-Marie Rendtorff

Dalia Drakviskaren är en serie på fyra inte särskillt tjocka böcker.

Dalia är som sagt en drakviskare, en novis. Hon ska precis ta krigarprovet när hennes drake Flamar blir sjuk i draksjukan.

När hon sover hos Flamar i drakgrottan ser hon en gestalt i mörk kappa komma in och hälla något i munnen på några av drakarna. Kan draksjukan i själva verket vara ett gift?

När hon kommit på vem det är som förgiftar drakarna blir och upptäckt och skickas med ett fartyg till ett land långt borta. Strapatserna forsätter även efter det, men jag vill inte brätta mer för då är det ingen meninga att läsa dem :-P

 

 

Monster Flickan

Av Stefan Ljungqvist

Mira är ingen vanlig flicka, i skolan blir hon retad och kallad för monster. Och när klockan slår midnatt växer hennes hår så att det svider i skinnet, hennes naglar blir långa och gula och hennes tänder växer så att det knakar i käkarna.

På hennes elvaårsdag får hon en massa presenter av okända släktingar, men hennes lotsas mamma tar ifrån henne nästa alla. När hon kommer in i sitt rum står det en silver kista på fönsterbläcket. I den ligger bland annat en bok om hennes förvandling och förmåga, ett släktträd med mera.

När hennes plågoande i från skolan blir tillfånga tagen av Monstermyndigheterna och hon får ett lite mystiskt brev i från sin morbror bestämmer hon sig för att försöka ta sig in i Monstermyndigheternas byggnda, vilket ingen före henne har lyckats med.

Monster Flickan är en serie på fem ganska tunna böcker. Ca. 125 sidor.

 

Molly Moon

Av Giorgia Byng

Molly Moon är ett barnhems barn md speciella förmågor. Hon vet inte om det, men hon tillhör en släckt med stora hypnotisörer. Tilllsammans med Rocky får hon vara med om en massa olika strapatser.

Hon upptäcker en ny förmåga i varje bok och får fler och fler vänner. Det finns fem tjocka böcker på ca. 330 sidor per bok. Det finns även en liten bok som heter Molly Moon och dominoefekten, men jag rekomenderar inte er att läsa den. Den rör bara till det i historien och har absolut inget med den ursprungliga historien att göra.

 

 

 

Klicka här (för att se hur jag överlevde sjuan)

Av Denise Vega

Erin Swift skriver om sig själv och hur hon gjorde för att överleva sjuan. Faktiskt väldigt rolig. Hon skriver nämlingen dagbok i form av en hemsida som hon sparar och har hemlig på en skiva. Hon lyckas dock förväxla den hör skivan med den skiva på vilken hon har skolan hemsida som ska laddas upp på ett nätverk över hela skolan, ni kan inte gissa hur jobbigt allt blir.

 

 

En Prinsessas Dagbok

Av Meg Cabot

En serie på tio böcker, ganska tjocka. De handla om Mia en helt vanlig tjej tills den dag då hon får reda på att hon är prinsessa i ett litet land som heter Genovia. Vi får läsa hennes dag bok om kärlek, vänner och problem med mera.

Väldigt rolig och spännande.

 

 

 

 

Skuggporten

Av Lene Kaabernbol

Skuggporten handlar om den stumma flickan Anna som av en mystisk anledning bor med sin pappa i växthuset berdvid deras jättestora och förut vakra hus. Följ med Anna in i en värld som ligger parralellt  med vår men som är så mycket hämskare än vår.

 

 

Septimus Heap

Av Angie Sage

Det här är en serie på sex tjocka böcker. De handlar om magi och mystik. man får följa Septimus Heap så gott som från födslen till och med då han fyller 14år. Man får även träffa enmassa färgstarka karaktärer runt omkring honom. Hans vänner, familj fiender med flera. en väldigt roligbok som även är väldigt rolig att lyssna på. De tre eller fyra första finns som cd-saga, då är uppläsaren Helge Skog.

 

 

 

Egena böcker

Nu har en av mina historier blivit publicerade i en bok! (eller antologi som det så fint heter) Det är en novell som inte är särskillt lång, men jag är faktiskt ganska nöjd med den. Jag tror inte det är möjligt att få tag i "antologin" riktigt än men det ska gå att fråga efter den på bibloteken. Den heter "Ung och förbannat kreaktiv". Den heter Mellan raderna och handlar om en flicka som har en alldeles särskild förmåga, och den nya killen i klassen visar sig vara lite annorlunda.

Verkar bra va! Hihi. Ja, ja, hoppas någon tycker det är intressant.

 

 

Denna hemsida är byggd med N.nu - prova gratis du med.